Vierkantjes

Klik hier om een pdf-overzicht van de vierkantjes te openen.

In 2017 zijn er nog 2 nieuwe vierkantjes uitgegeven. Deze vierkantje zijn te koop voor
€ 0,50 per stuk.

 

 

 

 

Te koop

Ik heb alle vierkantjes op voorraad en de nummers 1 t/m 65 zijn te koop voor
€ 0,20 per stuk.
Pimboli 1 en 2 voor € 0,20 per stuk.
Complete set van 1 t/m 65 voor € 10,00.
Nummer 66 is te koop voor € 0,50 (de envelop is uitverkocht).

Vierkantjes plakvel
Hieronder vind je een link naar een document om de vierkantjes op te plakken. Nu zullen er ongetwijfeld verzamelaars zijn die het jammer vinden om de Diddl blaadjes op te plakken, maar voor hen heb ik nog een tip. Als je namelijk fotolijm (bijvoorbeeld van de HEMA) gebruikt, kun je als je later de blaadjes toch weer los zou willen hebben, dit heel gemakkelijk doen. Overigens zijn er ook maar een paar hele kleine puntjes lijm nodig om de vierkantjes op zijn plaats te houden, zeker als ze daarna in een A4 zichtmap gaan. Fotolijm laat heel gemakkelijk los, je moet ze natuurlijk wel een beetje voorzichtig lostrekken. De lijm kun je daarna met je vingers van het blaadje afwrijven. Door gebrek aan ruimte staat bij het overzicht geen titel boven iedere pagina, maar de vakjes zijn zo ingedeeld dat er gemakkelijk 6 vierkantjes op een pagina kunnen.

Klik hier om het vierkantjesplakvel te openen.

Vierkantjesdozen 
De vierkantjes zijn in diverse vormen van dozen uitgegeven. Helemaal onderaan vindt u het overzicht van de vierkantjesdozen.

  1. Memoboxen
    Volgens informatie die ik op een Duitse website gevonden heb, zijn er tot 1999 10 dozen met vierkantjes uitgegeven. Dit zijn heel grote vierkante memoboxen met per box ongeveer 600 blaadjes. Als je zo’n box hebt kun je dus ook gemakkelijk 100 blaadjes ruilen tegen een andere soort. Deze boxen zijn ongeveer 9,5 x 9,5 x 8 cm groot. Als je ze ooit kunt kopen, hou dan rekening met de verzendkosten. Omdat ze als pakket verstuurd moeten worden zijn de verzendkosten aanzienlijk. Ze worden echter zelden te koop aangeboden.

Een verzamelaar die ooit de eerste vierkantjes bij me kocht, vroeg later of ze wel echt waren, want het papier was zo anders als van andere vierkantjes. Het papier van deze memoboxen is grover van structuur, bijna als kladblokblaadjes.
Het overzicht van de vierkantjes staat niet op volgorde van uitgifte, maar je moet ergens beginnen. De vierkantjes: 1, 2, 3, 4, 6, 13, 14, 15, 16 en 17 en later nog 35, 36 en 37 zitten in zo’n memobox.
Overigens staat er maar 1 vierkantjesdoos in het Knuddelsammlung boek. Daarvan heeft het bakje het Mausepotpourri motief en de blaadjes zijn helemaal blanco. Zie de afbeelding hiernaast. De blaadjes van deze vierkantjesdoos zijn blanco.

 

2. Schrijfwarendozen
De 2e variatie in vierkantjesdozen zijn de dozen die ik schrijfwarendozen heb genoemd. Deze dozen bevatten: 3 potloden (in bijpassend motief), paperclips (gestreept in 2 kleuren), een gum (effen van kleur) en 100 vierkante blaadjes. De winkelprijs voor deze dozen is € 9,95. Deze dozen worden op allerlei manieren te koop aangeboden. Vaak worden ze bijouteriedozen, of bureaudozen genoemd. Deze dozen passen net wel/of net niet door de brievenbus. Ik heb ze wel eens toegestuurd gekregen als brievenbuspost, maar sommige postkantoren weigeren ze zo te versturen. Als ze alleen in stevig inpakpapier strak verpakt worden passen ze net door de brievenbus, dan kun je wel, net zoals ik, hebben dat het spiegeltje kapot valt op de deurmat.

3. Memostaanders
De 3e variatie is de memostaander. Deze bakjes met vierkante memoblaadjes kun je rechtop neerzetten of ophangen. De bovenkant van deze bakjes heeft een wolkenachtige vorm. De winkelprijs van deze bakjes is € 3,95 en ze bevatten ongeveer 150 blaadjes. De vierkantjes 19, 20, 25, 26, 31, 32, 38 en 39 zitten in zo’n staander.

4. Overige vormen
Daarnaast zijn er nog een paar bijzondere vierkante memohouders uitgegeven.

Pimboli 1 en 2 en Valentijn vierkantjes 27 en 28 hebben een staande houder met potlood.
Nummer 42 en 43 is een bakje waarvan je de deksel op kunt klappen om een foto in te zetten.
Nummer 50 en 51 zijn hele kleine vierkante blokje met een potlood door het gat.
Nummer 52 en 53 zijn vierkante boxen met een figuurtje boven op de deksel.

Klik hier om het overzicht van de vierkantjesdozen te openen.

Ik heb diverse dozen met vierkantjes dubbel. Die staan te koop op Qoop.nl. Neem daar eens een kijkje bij mijn Diddl aanbiedingen.